MAGYARSZÉK KÖRNYÉKÉNEK LÁTNIVALÓI

Vízfő tanösvény - Orfű

Az 1 kilométer hosszú orfűi Vízfő Tanösvény Orfű közvetlen közelében, a vízimalomtól indul, mely egy fél órás kényelmes sétával könnyen bejárható. Az önmagában visszatérő, jelzett útvonalon, mindössze 4 állomáson keresztül ismerhetik meg a környék természeti és kulturális látnivalóit és a hagyományos tájhasználat emlékeit.

Látnivalók

Az itt található malomárok mellett húzódó útvonal a Vízfő-barlanghoz vezet el, ami a vízimalmot meghajtó patakot tápláló bővizű karsztforrás felszínre lépésének helye. A malomárkon elhagyva helyezkedik el a Barlangkutató-forrás, ahol a környékre jellemző élőhelyekkel ismerkedhetnek meg a látogatók, míg az utolsó állomás a láperdőt és annak élővilágát mutatja be információs táblák segítségével.

A tanösvény állomásai: Malommúzeum, Vízfő-barlang és forrás, Füves élőhely – forrás (Barlangkutatók forrása), Égerliget-égeres láperdő.

Megközelítés

Az orfűi Vízfő tanösvény a az orfűi malmoktól indul. Megközelítése rendkívül egyszerű, az autóval érkezőknek ingyenes parkolási lehetőség biztosított. A tömegközlekedéssel érkezőknek közel 10 perc alatt érhető el a tanösvény a buszmegállótól számítva.