MAGYARSZÉK KÖRNYÉKÉNEK LÁTNIVALÓI

Mini Zoo – Komló

Komló városában találhatjuk a 2016-os évben megnyitott Mini Zoo-t, mely közel 60 állatfajjal és 150 egyeddel várja a kedves látogatókat. Az állatkert gondozói elsődleges szempontnak tartják az állatok jóllétét, hogy családias, nyugodt környezetben éljék az állatok a mindennapjaikat.

A Mini Zoo-ban található lakók többsége simogatható, sétáltatható, etethető, így a vendégeink garantáltan interaktív, élménydús és felejthetetlen időt tölthetnek el parkban. Az intézmény vezetői a park megnyitása óta azon dolgoznak, hogy egy láthatatlan hidat építsenek ki az emberek és természet között, hogy ezáltal megismertessék velük az állatok szeretetét és megtanítsák számukra a természet tiszteletét.

Csak olyan állatokat tartanak a gondozók, akiknek teljes mértékben biztosítani tudják a boldogságot és a megfelelő életfeltételeket. Az itt dolgozó gondozók napi szinten foglalkoznak az állatokkal, és annyi állatot tartanak a létesítményben, amennyivel elegendő időt tudnak tölteni. Mentett állatokból is megannyi egyed lakik az állatkertben, akik egytől-egyig egész életükben igénylik az emberi gondoskodást, odafigyelést.

Az ide látogatók a szabadon garázdálkodó őzikéket, nyuszikat, alpakákat, csirkéket, valamint rókákat is bármikor megsimogathatják. Szeretik az emberi közelséget, így lehetőség van egy közös fotó készítésére is velük, ahol a szerencsésebbeknek még pózolnak az állatkert lakói.