MAGYARSZÉK KÖRNYÉKÉNEK LÁTNIVALÓI

Pécsi Állatkert - Pécs

A Pécsi Állatkert 1960-as megnyitása óta mutatja be a Föld élővilágának legkülönbözőbb állatait, közel 250 faj több, mint 1000 egyedét. 2016-ben teljesen átalakították, így napjainkban megújultan várja látogatóit változatos programokkal, látványetetésekkel, igény esetén csoportvezetéssel vagy zoo-pedagógiai foglalkozással.


Akvárium-terrárium

A PécsZoo főépületében található akvárium-terráriumban a tengerek élőlényeit, hüllőket és kétéltűeket lehet megismerni. A 100.000 literes medencében számos halfaj, többek között szirti cápa és császár halak figyelhetők meg. Az épületet bejárva a látogatók találkozhatnak a Pécsi Állatkert borjúfókájával, Bonifáccal. A terráriumban varánusz, kaméleon és leguán félék laknak, de teknősök és kígyók is várnak a vendégekre.

Kontinensek állatvilága

A főépületből kilépve az állatkertben tett séta során 6 földrész állatvilága kerül bemutatásra. A látogatók találkozhatnak oroszlánokkal, zebrákkal, vízilovakkal, pumával, leopárddal, fehér bengáli tigrissel, csimpánzzal, szurikátával, illetve Európában honos állatokkal is, mint a barna medve, aranysakál, kárpáti hiúz. Az állatkert vendégeinek az információs táblák mellett ingyenes audio guide áll rendelkezésükre, melynek köszönhetően még többet meg lehet tudni az itt lakókról.


Szolgáltatások

A 4 hektáros területen elhelyezkedő Pécsi Állatkert népszerű a gyermekes családok körében, ugyanis 2,5-3 óra alatt kényelmesen bejárható és közelről figyelhetők meg a bemutatott fajok. A főépületben lift segít a közlekedésben. A kisgyermekkel és csecsemőkkel érkezőknek baba-mama szobát, babakocsi tárolót és játszóteret alakítottak ki. Az útvonalak akadálymentesítettek, így kerekesszékkel és babakocsival is jól járhatók. Mivel az állatkert a Mecsek oldalában van, ezért érdemes figyelembe venni, hogy korántsem sík a területe, emelkedők és lejtők előfordulnak.

Megközelítés

A PécsZoo területén étterem, büfé és ajándékbolt várja a látogatókat. Az állatkert helyi tömegközlekedéssel a 34, 35 és 35Y jelzésű buszjáratokkal érhető el. Autóval könnyedén megközelíthető, a parkolás ingyenes. A főbejárattól jobbra kerékpáros pihenőt alakítottak ki, valamint kerékpár tárolókat is létesítettek.