MAGYARSZÉK KÖRNYÉKÉNEK LÁTNIVALÓI

Hertelendi Termálfürdő – Magyarhertelend

Az ország délnyugati részén, a Mecsek-Hegyhát Üdülőkörzetben, Magyarszéktől 5 km-re található Magyarhertelend, mely a Hertelendi Termálfürdő- és Szaunaparkról híres. Az ősfás, zöld területtel körülvett, egyedi építészeti stílusokat hordozó, impozáns fürdőkomplexum mindenkit elvarázsol. Igazi családbarát hely, kikapcsolódásra alkalmas, nyugodt környezetben.

Gyógyvíz
Két termálkút szolgáltatja a gyógyvizet. Minősége bevizsgálás alapján nátrium hidrogén-karbonátos jellegű, igen lágy, fluoridos termálvíz, természetes ásványvíznek minősített. Összetétele kedvező hatással van a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre, valamint ivókúraként fluoridtartalma miatt fogínybetegség gyógyítására is kiváló.

 

Wellness élmény
Itt építették Magyarország és a Dél-Dunántúl egyik legnagyobb szaunája 60 fő befogadására képes, és hétről hétre különleges szaunaprogramokat szerveznek. A profi szauna mesterek a vendégek körében népszerű felöntéseket végeznek, a helyes szaunázás intenzívebb és érdekesebb formáját megismertetve az idelátogatókkal.

Medencék
Termálfürdőjében négy fedett és hét kültéri medence került kialakításra, melyek között nagy választékban sodró medence, felnőtt ülőmedence, élmény medence, mozaikos medence és pancsoló medence található. Lehetőség van beülni a sóbarlangba, babaúszáson részt venni, vagy a Termál Shopban vásárolni.
Nyári időben a pergolás ülőmedence, termálkert, osztott ülőmedence, gyerek medence, vízi bár medence, kétsávos úszómedence üzemel. Hatalmas területen, madárcsicsergés közepette, napozó teraszon és homokos sportpályáján érezheti még jól magát minden korosztály. Zenés éjszakai fürdőzések alkalmával is érdemes ellátogatni a fürdőbe.